Θεραπείες

κιρσοκήλη
share

Κιρσοκήλη

Είναι η κιρσοειδής διεύρυνση των φλεβών του σπερματικού τόνου. Παρατηρείται σε ποσοστό πάνω από το 15% των ενηλίκων και αποτελεί κύριο αίτιο υπογονιμότητας, με το ποσοστό εμφάνισής της σε υπογόνιμους άντρες να φτάνει το 33%. Εμφανίζεται πολύ σπάνια σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, ενώ μέχρι την εφηβεία παρατηρείται σταδιακή αύξηση της επίπτωσης, γεγονός που ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα των μεταβολών που επισυμβαίνουν στην εφηβεία.

μεγέθυνση πέους
share

Μεγέθυνση Πέους

Τεχνικές για τη μεγέθυνση του πέους.

φίμωση και περιτομή
share

Περιτομή για φίμωση

Φίμωση ονομάζεται η αδυναμία τραβήγματος της ακροποσθίας κάτω από τη βάλανο. Εμβρυολογικά η ανάπτυξη της ακροποσθίας συμβαίνει ανάμεσα στην 8η με 16η εβδομάδα. Η ακροποσθία του νεογέννητου αγοριού είναι σφιχτά κλειστή γύρω από τη βάλανο.

Αντλία κενού
share

Αντλία κενού

Η αρχική ιδέα μίας συσκευής κενού για την θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας ανήκει στον Αμερικανό γιατρό John King, ο οποίος το 1874 περιέγραψε μία μέθοδο βελτίωσης της στύσης με μια μικρή αντλία κενού. Η πρώτη συσκευή η οποία πήρε άδεια από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων ήταν η Erec-Aid η οποία κατασκευάστηκε από τον Geddings Osbon το 1982.

Φάρμακά για Στυτική Δυσλειτουργία
share

Φάρμακα για Στυτική Δυσλειτουργία

Οι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης 5 συστήνονται ως πρώτης γραμμής θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία παγκοσμίως. ‘Ολοι οι εγκεκριμένοι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης 5 έχουν τον ίδιο μηχανισμό δράσης: αναστέλλουν τη δράση του ενζύμου φωσφοδιεστεράση 5 ανταγωνιζόμενοι την ουσία που είναι ο φυσιολογικός του στόχος το 3-5 cGMP.

Πεϊκή πρόθεση
share

Πεϊκή πρόθεση

Η ανακάλυψη της πεϊκής πρόθεσης τριών τεμαχίων που φουσκώνει από τον Brantley Scott το 1973, αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της προσθετικής πέους. 

Ενέσεις στο πέος
share

Ενδοπεϊκές Ενέσεις

Για να αρθούν οι επιφυλάξεις των ασθενών και να μειωθούν οι επιπλοκές της θεραπείας, οι ασθενείς θα πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά και να γίνει η χρήση πολύ λεπτών βελόνων (27-30G). Συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικές συνεδρίες για να μάθει ο ασθενής τη σωστή τεχνική.

Κρουστικά Κύματα
share

Κρουστικά Κύματα

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην κατανόηση και αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Πρόσφατα μια πολύ υποσχόμενη μέθοδος εισάχθηκε: η θεραπεία με κρουστικά κύματα χαμηλής έντασης.

διαδερμική λιθοτριψία
share

Διαδερμική Νεφρολιθοτριψία

Σε λιγότερο από μια δεκαετία, η τεχνική της διαδερμικής νεφρολιθοτριψίας έγινε παγκοσμίως αποδεκτή και αποτελεί σήμερα μια μέθοδο ρουτίνας για τη θεραπεία των λίθων του ουροποιητικού συστήματος.

Ουροτηροσκόπηση
share

Ουρητηροσκόπηση

Η εφαρμογή της ουρητηρονεφροσκόπησης άλλαξε δραματικά τη θεραπεία των συμπτωματικών λίθων του ουρητήρα.

Εξωσωματική Λιθοτριψία
share

Εξωσωματική Λιθοτριψία

Η εξωσωματική λιθοτριψία δρα μέσω ενός αριθμού μηχανικών και δυναμικών δυνάμεων, προκαλώντας τον κατακερματισμό των λίθων.

αυτοκαθετηριασμοι
share

Διαλείποντες Καθετηριασμοί

Ο διαλείπων καθετηριασμός είναι μία μέθοδος κένωσης της ουροδόχου κύστης στις περιπτώσεις όπου η ούρηση είναι αδύνατη ή «προβληματική». Ένας ειδικός καθετήρας εισάγεται από την ουρήθρα και προωθείται έως την ουροδόχο κύστη του ασθενούς με σκοπό να παροχετεύσει τα ούρα. Όταν η κύστη αδειάσει, ο καθετήρας αφαιρείται. Όταν εκτελείται από τον ίδιο τον ασθενή, ονομάζεται αυτοκαθετηριασμός.

νευροδιεγερση
share

Νευροδιέγερση ιερού

Η λειτουργία της κύστης ρυθμίζεται από ένα αντανακλαστικό του οποίου το κέντρο βρίσκεται στο νωτιαίο μυελό. Το νεύρο που ξεκινάει από το νωτιαίο μυελό βγαίνει από τη σπονδυλική στήλη στο ύψος του ιερού οστού. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τοποθετήσουμε το καλώδιο ενός βηματοδότη και να ρυθμίσουμε την λειτουργία της ουροδόχου κύστης.

ταινία και σφιγκτήρας ακράτειας
share

Ταινία Και Σφιγκτήρας Ακράτειας

Οι κολπικές ταινίες ελεύθερες τάσης είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν στήριξη στην ουρήθρα έτσι ώστε αυτή να παραμένει κλειστή και να μην έχουμε απώλειες ούρων. Ο τεχνητός σφιγκτήρας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός για τους πιο δύσκολους τύπους αντρικής ακράτειας ουρων και στις περιπτώσεις που απαιτείται κυκλοτερής συμπίεση της ουρήθρας.

botox για υπερδραστήρια κύστη
share

Αλλαντική τοξίνη στην κύστη

Μια μορφή της αλλαντικής τοξίνης τύπου Α έχει πάρει έγκριση από τις Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές αρχές για τη θεραπεία της υπερλειτουργικής κύστης και της υπερλειτουργικής ακράτειας ούρων που οφείλονται σε ιδιοπαθή ή νευροπαθή υπερδραστηριότητα του εξωστήρα μυ της κύστης, σε ασθενείς στους οποίους τα αντιχολινεργικά φάρμακα ήταν μη αποτελεσματικά ή μη ανεκτά.

Holep προστάτη, Green light laser προστάτης
share

Laser προστατεκτομή

Η λέιζερ προστατεκτομή γίνεται για την αντιμετώπιση σοβαρών συμπτωμάτων ούρησης τα οποία προέρχονται από την καλοήθη υπερπλασία προστάτη. Η επέμβαση γίνεται ενδοσκοπικά μέσω ενός εργαλείου το οποίο εισέρχεται στην ουρήθρα του ασθενή. Μέσα από αυτό περνάει μια ίνα λέιζερ η οποία μεταφέρει ενέργεια στους ιστούς και μπορεί έτσι να προκαλέσει εξάχνωση του προστατικού ιστού. Ο όγκος του προστάτη έτσι μειώνεται και διευκολύνεται η έξοδος των ούρων. 

turis διουρηθρικη προστάτη
share

TURis προστατεκτομή

TURIS - Προηγμένη χειρουργική προσέγγιση για την υπερπλασία του προστάτη
Η υπερπλασία του προστάτη αδένα είναι μια συχνή πάθηση που εμφανίζεται σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Αντιβιοτικά
share

Αντιβιοτικά για ουρολοίμωξη

Η αποτελεσματικότητα μιας αντιβίωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα επίπεδα του φαρμάκου στα ούρα και από τη χρονική διάρκεια κατά την οποία τα επίπεδα αυτά παραμένουν πάνω από την ελάχιστη βακτηριοκτόνο ή βακτηριοστατική συγκέντρωση.

φαρμακα για ούρηση
share

Φάρμακα για προβλήματα ούρησης

Υπάρχουν φάρμακα που μπορεί να βελτιώσουν την ούρηση και δρούν είτε στον προστάτη είτε στην ουροδόχο κύστη.

pigtail πικ τειλ
share

Pigtail

Ο αυτοσυγκρατούμενος ουρητηρικός καθετήρας (jj stent ή pigtail) είναι ένα πλαστικό σωληνάκι με μήκος 24 με 28 εκατοστά του οποίου οι άκρες αναδιπλώνονται αυτόματα. Ο βασικός λόγος τοποθέτησης ουρητηρικού καθετήρα είναι η διατήρηση της απορροής των ούρων από το νεφρό στην κύστη.

νεφροστομία
share

Νεφροστομία

Η τοποθέτηση νεφροστομίας μπορεί να είναι μία σωτήρια θεραπευτική πράξη σε περιπτώσεις οξείας νεφρικής ανεπάρκειας ή ουροσήψης λόγω απόφραξης του νεφρού. Η νεφροστομία μπορεί να είναι επίσης το πρώτο βήμα για επεμβάσεις όπως η διαδερμική λιθοτριψία για μεγάλες πέτρες στο νεφρό, η διάνοιξη στενώματος της πυελοουρητηρικής συμβολής και η antegrade τοποθέτηση pigtail.

νευροδιέγερση κνημιαίου ptns
share

Νευροδιέγερση κνημιαίου νεύρου

Η νευροτροποποίηση , όπως η νευροδιέγερση ιερού και κνημιαίου νεύρου, είναι θεραπευτικές επιλογές δεύτερης γραμμής για ασθενείς με υπερδραστήρια κύστη, στους οποίους η φαρμακευτική αγωγή απέτυχε.

peyronie
share

Νόσος Peyronie θεραπεία

Κολλαγενάση για νόσο Peyronie. Χειρουργικές επεμβάσεις για νόσο Peyronie.

θεραπεια στυτικης δυσλειτουργιας
share

PRP

Το PRP είναι πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Προκύπτει μετά από φυγοκεντρηση του αίματος. Το PRP περιέχει ουσίες που βοηθούν στην αναγέννηση των ιστών.

Nanoknife εστιακή θεραπεία για καρκίνο προστάτη
share

Nanoknife

Nanoknife. Εστιακή θεραπεία για καρκίνο προστάτη με τη μέθοδο της μη αναστρέψιμης ηλεκτροπόρωσης (IRE ablation).