Εξετάσεις

τριπλεξ αγγειων πέους
share

Τρίπλεξ Αγγείων Πέους

Η εξέλιξη της υπερηχογραφικής τεχνολογίας έκανε το τρίπλεξ πολύ χρήσιμο εργαλείο στην απεικόνιση μικροσκοπικών δομών και αιματικής ροής σε πολύ μικρά αγγεία σε ζωντανό χρόνο. Το πέος είναι ένα εξωτερικό, επιφανειακό όργανο που έχει ποικιλία μαλακών ιστών και πυκνή αιμάτωση. Κατά συνέπεια το τρίπλεξ είναι ιδανική εξέταση για την ακριβή εκτίμηση φυσιολογικών και παθολογικών καταστάσεων του πέους.

ορμόνες στην ανδρολογία
share

Ορμονικές

Ορμονικές εξετάσεις αίματος για υπογοναδισμό και στυτική δυσλειτουργία.

Υπερηχογράφημα
share

Υπερηχογράφημα

Το υπερηχογράφημα είναι μία ανώδυνη, μη επεμβατική, χωρίς ακτινοβολία εξέταση των εσωτερικών οργάνων του σώματος. Για την εξέταση αυτή ο ουρολόγος χρησιμοποιεί ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο στέλνει υπερηχητικά κύματα μέσα στο σώμα και η αντανάκλαση αυτών των κυμάτων λαμβάνεται και επεξεργάζεται από το μηχάνημα το οποίο δίνει στο γιατρό μία απεικόνιση των εσωτερικών οργάνων.

ροή ούρων
share

Ροή Ούρων

Μερικές φορές όταν ο ασθενής μας λέει ότι δεν ουρεί καλά χρειάζεται να κάνουμε μια αντικειμενική καταγραφή της ροής των ούρων ώστε τα συμπτώματα του να μετρηθούν πιο σωστά. Η μέτρηση της ροής ούρων χρειάζεται τόσο για τη διάγνωση μιας πάθησης όσο και για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της όποιας θεραπείας.

ουροδυναμικος έλεγχος
share

Ουροδυναμικός Έλεγχος

Ο ουροδυναμικός έλεγχος μελετά τη λειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Η αξιολόγηση της λειτουργίας τους περιλαμβάνει τόσο τη φάση πλήρωσης, όσο και τη φάση κένωσης. Η ουροδυναμική εξέταση είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση της νευρογενούς κύστης, τη διερεύνηση της ακράτειας των ούρων, την τεκμηρίωση της υποκυστικής απόφραξης ή της υπολειτουργίας του εξωστήρα.

ευκαμπτη κυστεοσκόπηση
share

Κυστεοσκόπηση

Κυστεοσκόπηση ονομάζεται η εξέταση με την οποία ελέγχουμε το εσωτερικό της ουροδόχου κύστης . Αυτό γίνεται με τη χρήση ενός εργαλείου που ονομάζεται κυστεοσκόπιο και το οποίο εμπεριέχει μία μικρή κάμερα. Το κυστεοσκόπιο μπορεί να είναι άκαμπτο ή εύκαμπτο ανάλογα με τη δουλειά που θέλουμε να κάνουμε.

βιοψία προστάτη
share

Βιοψία προστάτη

Η βιοψία προστάτη είναι από τις πιο συνηθισμένες ουρολογικές επεμβάσεις και γίνεται με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία. Οι επιπλοκές είναι συχνές αλλά ήπιες και αυτοπεριοριζόμενες και περιλαμβάνουν την παρουσία αίματος στα ούρα στο σπέρμα και στα κόπρανα.

psa
share

PSA

Υψηλά επίπεδα PSA σχετίζονται με καρκίνο προστάτη αλλά αυξάνονται και σε άντρες με υπερπλασία προστάτη και είναι μάλιστα καλός δείκτης του μεγέθους του προστάτη.

Πολυπαραμετρική μαγνητική  προστάτη
share

Πολυπαραμετρική μαγνητική προστάτη

Μαγνητική τομογραφία για διάγνωση και σταδιοποίηση του καρκίνου του προστάτη καθώς επίσης και για σχεδιασμό της καλύτερης θεραπείας.